Νέα ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον νομό Αττικής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονη αγωνία για τις πυρόπληκτες περιοχές καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας, αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου, καθώς και στον Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο. Αναγνώστες αναφέρουν στα parapolitika.gr ότι στην περιοχή των Αμπελοκήπων βρέχει από τις 13:30 ενώ, περίπου στις 14:00, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Μάλιστα, μποτιλιάρισμα επικρατεί στην Κηφισίας, στο ρεύμα ανόδου από Νέο Ψυχικό και μετά, ενώ κλειστή είναι  η Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι. Προβλήματα στην κυκλοφορία παρατηρούνται σε πολλούς δρόμους του λεκανοπεδίου. Την ίδια ώρα, στον Περισσό υπάρχουν πλημμυρισμένα αυτοκίνητα. 

Κλειστοί παρέμειναν οι σταθμοί του Μετρό «Νομισματοκοπείο» και «Πανόρμου».

Αυτή την ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε πολλά σημεία της πόλης και παρέμεινε κλειστή η Λεωφόρος Μεσογείων, στην υπόγεια γέφυρα Κατεχάκη.
 

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας. Οι κλήσεις έχουν γίνει από Αθήνα, Φιλοθέη-Ψυχικό, Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι. 

 

Οι προβλέψεις

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, σύμφωνα με πρόσφατη μετεωρολογική πρόβλεψη, θα βρεθεί η Αττική με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους πιο έντονα ενώ, σε ορισμένες περιοχές, να υπάρχει ο κίνδυνος για χαλαζόπτωση ή και πλημμύρες.

Μάλιστα, οι δείκτες αστάθειας μαρτυρούν ότι οι καταιγίδες στην Αττική θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές ενώ από τις καταιγίδες θα πληγούν κυρίως οι περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και βορειότερα, μέχρι και τα βόρεια προάστια του νομού.
Τα φαινόμενα στις ανατολικές ακτές της Αττικής θα είναι τοπικά ενώ στις πληγείσες περιοχές υπάρχει ενδεχόμενο για δυνατές τοπικές μπόρες αλλά δεν θα έχουν αντίστοιχη δυναμική με τις αντίστοιχες στα βόρεια του νομού.

Σημειώνεται ότι μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα από το μεσημέρι και έως το απόγευμα, θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα στην Αττική.

Έκκληση από τη Γ.Γ Προστασίας του Πολίτη

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καλεί τους πολίτες η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με την ΓΓΠΠ, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών».