Οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από τις φλόγες και την ανικανότητα της κυβέρνησης συγκινούν με την ανακοίνωσή τους καθώς κάνουν λόγο για βαρύ πένθος πάνω από τα αποκαΐδια.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει πως «η τραγωδία που έπληξε την Αττική μετά την φονική πυρκαγιά, πάγωσε το φετινό θέρος στην πατρίδα μας. Η απώλεια τόσων συμπολιτών μας στην πύρινη επέλαση, εγκατέστησε το μαύρο του πιο βαριού πένθους πάνω από τα αποκαΐδια».

Μάλιστα, οι ίδιοι εκφράζουν την οδύνη και τη συμπαράστασή τους στους οικείους των ανθρώπων που τύλιξαν οι φλόγες ενώ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, στέλνουν «την Συγγνώμη μας, στην Ελληνική Κοινωνία, ως μέτοχοι του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, για αυτή την άνιση μάχη, που δεν κερδήθηκε, έστω και αν είμαστε οι μόνοι».

«Η έκφραση της οδύνης μας σήμερα, είναι η συνέχεια της φωνής της αγωνίας μας, που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια απευθύνουμε δημόσια προς την Πολιτεία και την Κοινωνία. Μετά τον επικοινωνιακό φωτισμό κάθε καταστροφής σε αυτή τη χώρα, μόλις οι προβολείς κλείσουν, τα προβλήματα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και πυρόσβεση διάσωσης παραμένουν στο σκότος.Και σήμερα μερικές μέρες μετά την τραγωδία, ο μηχανισμός καλείται με τα ίδια προβλήματα να επέμβει σε παρόμοιες καταστάσεις», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Αιχμές εναντίον Τσίπρα

Τέλος, οι πυροσβέστες αφήνουν σαφείς αιχμές και εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς, όπως αναφέρουν, «Ακούγοντας την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού ότι «ταυτόχρονα, με ταχύτατους ρυθμούς, θα πρέπει να αναμορφώσουμε και θα αναμορφώσουμε και θα αναβαθμίσουμε, με βάση τις νέες ανάγκες, τους νέους κινδύνους, και την ευρωπαϊκή εμπειρία, τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.» αναδημοσιεύουμε τις τελευταίες παρεμβάσεις μας».
Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις τους αφορούν την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει σε περίπτωση πυρκαγιάς.