Ήταν το σπίτι για 45 ορφανά παιδιά και 20 άπορους ενήλικες. Ήταν το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.

Για άλλη μια φορά (αφού είχε πληγεί και στο παρελθόν), η φωτιά καταστρέφει τους χώρους του Ιδρύματος, που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Μάτι.

Τέσσερις μέρες μετά τη φωτιά στην ανατολική Αττική οι εικόνες από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα μόνο πόνο προκαλούν.

Η πύρινη λαίλαπα δεν έκανε διακρίσεις, κατάστρεψε τα πάντα ακόμα και στο καταφύγιο των ορφανών παιδιών. Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στο κεντρικό κτίριο αλλά και στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Οι άνθρωποι του Ιδρύματος τονίζουν πως ειδικά το δίκτυο ηλεκτροδότησης πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα ώστε όταν το ρεύμα συνδεθεί ξανά, να μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στο Ίδρυμα.

 

Όπως τόνισε η Παναγιώτα Καραφλίδου, κοινωνική λειτουργός στο Ίδρυμα, εξαιτίας της παλαιότητας των οχημάτων που κάηκαν, τα χρήματα που θα δοθούν στο Ίδρυμα ως αποζημίωση, δεν θα είναι πολλά. Γι’ αυτό, το Λύρειο χρειάζεται οικονομική βοήθεια.

Τα 45 παιδιά και οι 20 άποροι που φιλοξενούνται στο ίδρυμα κατάφεραν ευτυχώς και έφυγαν έγκαιρα. Τώρα φιλοξενούνται σε σπίτια στην Ανάβυσσο.

Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος ζητούν οικονομική βοήθεια για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το καταφύγιο παιδιών και απόρων.

Με ανακοίνωσή τους, οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος κάνουν έκκληση για στήριξη προκειμένου τα παιδάκια να ξαναβρούν το καταφύγιό τους. «Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα που βρίσκεται στο Νέο Βουτζά κάηκε και χρειάζεται τη στήριξη σας. Πρόκειται για ένα ορφανοτροφείο που μεγαλώνει 45 παιδάκια τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ασφαλή σε ιδιωτικά καταλύματα. Το σχολείο, κάποιες κατοικίες και οι χώροι προμηθειών έχουν καταστραφεί. Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τι ανάγκη υπάρχει σε προμήθειες.