Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Πρωτοδικείο κατά την δίκη του δολοφόνου, κατά τον ισχυρισμό του ίδιου, της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Με σπαρακτικές κραυγές η μητέρα της αδικοχαμένης Δώρας, φώναζε «δολοφόνε, πες την αλήθεια, με ποιους σκότωσες το παιδί μου», ενώ τόσο ο πατέρας της, όσο κι άλλοι συγγενείς μόλις τον αντίκρισαν όρμησαν να τον γιουχάρουν.

Κινήθηκαν αστραπιαία εναντίον του ωστόσο οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν κατάφεραν να τους απομακρύνουν.    

Ειδικότερα, με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μεταφέρθηκε  νωρίτερα το πρωί στο  Πρωτοδικείο ,  ο δολοφόνος της   32χρονης Δώρας Ζέμπερη.  Η μητέρα, ο πατέρας  και  οι συγγενείς της  άτυχης  εφοριακού κινήθηκαν εναντίον του  φωνάζοντας  και απειλώντας τον για τη σωματική  του ακεραιότητα.  Μάλιστα η  μητέρα της  εξέφρασε τη βεβαιότητα  ότι  ο δράστης  είχε συνεργούς  λέγοντας  δημοσίως: « Είμαι βέβαιη  ότι δεν το έκανε μόνος του αλλά είχε  και παρέα». 

Η Ζέμπερη  είχε εντοπιστεί νεκρή στο  Β’ Νεκροταφείο Αθηνών τον περασμένο  Οκτώβριο. 

Λίγο  αργότερα συνελήφθη  ως ύποπτος για τη  στυγερή δολοφονία της ο 58χρονος  Μανώλης  Σοροπίδης. Από την έκθεση των εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, αναφέρεται ότι στα νύχια του δεξιού χεριού της Ζέμπερη, σε μία χαρτοπετσέτα και σε ακουστικά hands free, πέρα από το DNA της, εντοπίστηκε γενετικό υλικό και δεύτερου ατόμου, που δεν μπορεί να αποδοθεί με ασφάλεια σε συγκεκριμένο άτομο.

Συγνώμη από τους αστυνομικούς ζητά η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη

Το ξέσπασμα της μητέρας της αδικοχαμένης Δώρας ωστόσο ήταν τόσο έντονο και απέναντι στους αστυνομικούς που συνόδευαν τον κατηγορούμενο στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα κι αφού η ίδια βρήκε το κουράγιο να ηρεμήσει, ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς Συγκεκριμένα, δημόσια συγνώμη ζητάει η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη για τη φραστική επίθεση των συγγενών της άτυχης εφοριακού σε βάρος αστυνομικών στον προθάλαμο των δικαστηρίων σήμερα το πρωί.

"Οι ύβρεις και οι κατάρες απέναντι σε αστυνομικούς ήταν μία ατυχής στιγμή πάνω στον πόνο και στην οργή μου στη θέα του δολοφόνου του παιδιού μου και σε καμία περίπτωση δεν τις εννοώ και γι αυτό  ζητώ δημόσια συγνώμη απέναντι στους αστυνομικούς που με αυταπάρνηση προσφέρουν στην πατρίδα" ανέφερε η μητέρα της 32χρόνης εφοριακού.

Διακόπηκε η δίκη

Για την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 διεκόπη η δίκη, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του 58χρόνου καθ' ομολογίαν δολοφόνου. «Αν η οικογένεια ειναι πέπεισμενη ότι το έκανα εγώ, τότε να με δικάσετε ακόμη και χωρίς συνήγορο» είπε ο κατηγορούμενος.

Ο 58χρόνος ανέφερε ότι δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το συνήγορό του με την εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει πως «δεν είναι πράγματα αυτά και δεν μπορεί ο συνήγορος να εγκαταλείπει τον εντολέα του στη μέση της διαδικασίας».

Ωστόσο, η γραμματεία του δικαστηρίου επικοινώνησε με το συνήγορο και διαπίστωσε ότι η απουσία του δεν είναι προσχηματική, ενώ στο δικαστήριο είχε σταλεί και ιατρική γνωματευσή που βεβαιώνε τα προβλήματα υγείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη διακόπηκε καθώς ο δικηγόρος του κατηγορουμένου απουσίαζε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους υγείας.