Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πατρών επισκέφτηκε την Τρίτη, 3η Ιουνίου 2018, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος.

Κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας του Τμήματος με την Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, Διασώστρια και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών, κ. Ανδριάνα Φιλοπούλου, τον Υπαρχηγό Β’, Διασώστη και Εκπαιδευτή, κ. Ευριπίδη Κουβεριανό, τον Διασώστη και Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών, κ. Βασίλειο Ανδριόπουλο, καθώς και με Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Οικονομόπουλος ανέπτυξε εν συντομία το σχέδιό του και μοιράστηκε με τους Εθελοντές το όραμά του για τη νέα εποχή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία θέλησε να ενημερωθεί για τους προβληματισμούς τους και τις απόψεις τους.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η κ. Ανδριάνα Φιλοπούλου παρέδωσε στον κ. Οικονομόπουλο το φάκελό του από το αρχείο του Τμήματος, με την αίτηση εγγραφής του ως Εθελοντή και άλλα σχετικά έγγραφα. Ο νέος Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατάγεται από την Πάτρα, όπου και ασκεί το λειτούργημα του ιατρού, ενώ το έτος 1986 ενεγράφη στη Σχολή των Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών παραμένοντας για πολλά χρόνια ενεργός Εθελοντής και Εκπαιδευτής.

Η επίσκεψη του κ. Νικολάου Οικονομόπουλου στην Πάτρα άφησε άριστες εντυπώσεις και εντάσσεται σε μια σειρά επισκέψεων σε Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. ανά την Ελλάδα, που σκοπό έχουν την απόκτηση ιδίας αντίληψης για το έργο τους, τις ανάγκες τους και τις σκέψεις των Εθελοντών τους. Άλλωστε, από την εθελοντική οικογένεια του Ε.Ε.Σ. προέρχεται και ο ίδιος, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του.