Μία ακόμα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο, όταν οι συνδικαλιστές προσπάθησαν να περάσουν την είσοδο, αλλά βρήκαν μπροστά τους αστυνομικές δυνάμεις. Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, τότε, άρχισαν να χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό με το σύνθημα «Ο Τσίρπας είναι οφ σάιτ» και τη σημαία της Ουρουγουάης (ο πρωθυπουργός την χαρακτήρισε φαβορί για το Μουντιάλ). Παράλληλα, έβαλαν έναν κουβά με κάρβουνα μπροστά από το υπουργείο γράφοντας «εδώ; Πάνος Καμμενος».

Δεν λείπουν επίσης και τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και οι κρεμάλες. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «στις 29 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου». Στην συνάντηση η ΠΟΕΔΗΝ «θα έθετε μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «οι συγκεντρώσεις της στο υπουργείο Οικονομικών θα πυκνώσουν. Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να κρύβεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ».