Στα δικαστήρια οδηγήθηκε το πρωί ο Μανώλης Σοροπίδης, ο φερόμενος ως δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη. Ο πατέρας της άτυχης εφοριακιού περίμενε στην είσοδο του Εφετείου και μόλις τον αντίκρυσε, ξέσπασε: «Αλήτη, φέρε μου πίσω το παιδί».

Μάλιστα, προσπάθησε να του ορμήξει όχι μια και δυο φορές, αλλά συνεχώς, τον εμπόδισαν ωστόσο οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλευρό του, όπως και οι αστυνομικοί. 

Η δίκη άρχισε σε κλίμα έντασης. Ο έλεγχος στην είσοδο της δικαστικής αίθουσας ήταν αυστηρός, ενώ χρησιμοποιήθηκε ειδικό μηχάνημα για σωματικό έλεγχο για όσους θέλησαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού από την άλλη, ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη σε ήρεμο κλίμα. «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας» είπε απευθυνόμενη στους συγγενείς του θύματος και τόνισε: «Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία.»

Η διαδικασία άρχισε με τον πατέρα της 33χρονης να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα. «Αυτός σκότωσε το παιδί μου» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο ο οποιος καθόταν στο εδώλιο σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών.