Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εκκλησίας, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι έδωσαν το «παρών» στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του πρεσβευτή των ΗΠΑ για την 4η Ιουλίου, ημέρα της Διακήρυξης της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε το κλίμα να είναι ευχάριστο στους διακοσμημένους σε γαλάζιο, λευκό και κόκκινο τόνους κήπους της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

Άψογος οικοδεσπότης, όπως πάντα, ο Τζέφρι Πάιατ και η συζυγός του, υποδεχόταν έναν-έναν τους καλεσμένους.

Παραβρέθηκαν εκεί οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Πάνος Καμμένος, Ελένα Κουντουρά, Νίκος Τόσκας, Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Λυδία Κονιόρδου, οι αναπληρωτές υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιάννης Τσιρώνης, Δημήτρης Βίτσας, οι υφυπουργοί Γιάννης Αμανατίδης, Γιώργος Βασιλειάδης και Βασίλης Κόκκαλης.

Από τη ΝΔ πήγαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας ήταν επίσης εκεί.

Ξεχώρισαν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη, όπως και ο πρίγκιπας Νικόλαος με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ.