Αθώοι-ομόφωνα-κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η Ηριάννα και ο Περικλής.Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι έχουν φτάσει στο εδώλιο λόγω δείγματος Dna που εντοπίστηκε σε γεμιστήρα όπλου, μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την αθώωση των δύο νεαρών κατηγορουμένων αναλύοντας συνοπτικά των σκεπτικών των πέντε εφετών, επισημαίνοντας πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψε η παράνομη δράση των δύο νεαρών κατηγορουμένων. Επίσης ανέφερε πως ελέγχεται η αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση. Επιπλέον τόνισε πως πως δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις ενώ το δείγμα DNA, είναι εντόνως αμφισβητούμενο, χαμηλής ποσότητας και ποιότητας.

Νωρίτερα, στην αγόρευση της η εισαγγελέας επισήμανε πως η πραγματογνωμοσύνη dna, η οποία είχε αμφισβητηθεί έντονα από την υπεράσπιση, είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα ενώ όσον αφορά το εργαστήριο υποστηριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.Κατα την εισαγγελεα οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικους λογους, είναι μέλη της ΣΠΦ με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο νεαρών στις αγορεύσεις τους υπεραμύνθηκαν της αθωότητας τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση.

Πανηγυρισμοί

Εν μέσω χειροκροτημάτων, αγκαλιών και φιλιών υποδέχθηκαν οι δεκάδες παριστάμενοι στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το "Αθώοι ομοφώνως" του προέδρου για την Ηριάννα και τον Περικλή που δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Μετά από πολυήμερη διαδικασία και με την εισαγγελική πρόταση να ζητά την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου η οποία κήρυξε αθώους τους δύο, που σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών ο καθένας.

Μετά από παραμονή ενός ολόκληρου χρόνου στην φυλακή η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής άκουσαν από τον πρόεδρο την κρίση των Εφετών που "ομοφώνως" διατύπωσαν μεταξύ άλλων στο σκεπτικό τους την αρχή πως «οι κοινωνικές επαφές δεν ποινικοποιούνται».

Σύμφωνα με την απόφαση, το δείγμα DNA -πάνω στο οποίο βασίστηκε εν πολλοίς η δημιουργία δικογραφίας για την Ηριάννα και τον συγκατηγορούμενο της- «είναι χαμηλής ποσότητας και ποιότητας εντόνως αμφισβητούμενο». Επιπλέον όπως ανέφερε ο πρόεδρος, ο βασικός μάρτυρας κατηγορητηρίου δεν κρίθηκε αξιόπιστος ενώ παράλληλα δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών των δύο . Τέλος ούτε στοιχείο για «μισθώσεις για παράνομη δράση προέκυψαν» αλλά ούτε και για παράνομη δραστηριότητα.