H τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας Ενημερώσεως του «Κέντρου Εξομοιωτών» (ΚΕΞ) του Στρατού Ξηράς στην ακριτική Αλεξανδρούπολη σε «Αίθουσα Ενημερώσεων Ταξίαρχου Ανδρέα Σίμου», πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της Μονάδος, στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», ως ελάχιστη απόδοση φόρου τιμής στον εκλιπόντα εν ώρα καθήκοντος αξιωματικό, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή μέσα στη Μονάδα του ως Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Τεθωρακισμένων (Σ.Α.Τ).

Στην τελετή, παραβρέθηκαν η σύζυγος Βάσω Δημάκα, οι κόρες και συγγενείς του εκλιπόντος αξιωματικού, οι Διοικητές της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI Μ/Κ ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ») Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος, της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ» Υποστράτηγος Δημήτριος Κούκκος, της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» Ταξίαρχος Ιωάννης Ευσταθίου, της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ «3º ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ - ΔΟΡΥΛΑΙΟ») Ταξίαρχος Χρήστος Μπούφης, της 31ης Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ» Ταξίαρχος Αθανάσιος Παπαθανασίου, διατελέσαντες Διοικητές του ΚΕΞ, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών.

Ο εκλιπών Ταξίαρχος Ανδρέας Σίμος, διετέλεσε Διοικητής του Κέντρου Εξομοιωτών στην Αλεξανδρούπολη από το 2008 έως το 2010, διάστημα κατά το οποίο εργάστηκε με ζήλο, μεθοδικότητα και όραμα, με σκοπό την ανάδειξη του ΚΕΞ ως πρότυπο κέντρο εκπαιδεύσεως του προσωπικού των μονάδων τεθωρακισμένων και την εδραίωσή του ως πολλαπλασιαστή ισχύος του Στρατού μας. Αργότερα, έχοντας αυτή την πολύτιμη εμπειρία (και έργο) στο ΚΕΞ μετατέθηκε από τον σημερινό Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή στη θέση του Διοικητή της Σ.Α.Τ. στον Αυλώνα Αττικής, προκειμένου να την αναμορφώσει και να μεταλαμπαδεύσει τα νέα διδάγματα και εμπειρίες στα νέα στελέχη, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των τεθωρακισμένων. Δυστυχώς για τον ίδιο, την οικογένειά του και τον Στρατό δεν πρόλαβε!