Συμφωνία συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, όλων των Κλάδων, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, υπογράφτηκε σήμερα από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης Φώτη κουβέλη και της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου. Η σχετική σύμβαση, με την οποία επικηρώθηκε η προαναφερθείσα συμφδωνία μεταξύ των δύο πλευρών,υπογράφτηκε στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ.

Από το Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησαν πρωτοβουλίες δράσεων μεταξύ των δύο πλευρών που κατέληξαν στη σημερινή συμφωνία με στόχο την επαύξηση της διαλειτουργικότητος μεταξύ των δύο πλευρών, μέσα από την αποφυγή των επικαλύψεων των αρμοδιοτήτων τους, σημείωσε μεταξύ άλλων ο ΑΝΥΕΘΑ, προσθέτοντας ότι «λόγοι δημοσιονομικής πολιτικής οδήγησαν στην αναπροσαρμογή σκέψεων ώστε να είναι δυνατή η διαφύλαξη της παροχής υπηρεσιών υγείας προς το προσωπικό των ΕΔ, με λιγότερους πόρους, αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα, σε σχέση με το παρελθόν οπότε οι διαθέσιμοι πόροι ήταν πολύ περισσότεροι. Παράλληλα όσοι αντέδρασαν ή ανησύχησαν με το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στους πολίτες διαψεύσθηκαν» σχολίασε χαρακτηριστικώς.

Όπως έγινε γνωστό με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που εδρεύουν στην Αττική, αυτά ενισχύονται με τον ασπαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας, με την απόκτηση μεταξύ άλλων ψηφιακού μαστογράφο, ψηφιακούς αγγειογράφου κλπ.

Η Περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά της επισήμανε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια δεν αποτελεί μια αποσπασματική ενέργεια υπενθυμίζοντας ότι έχει χρηματοδοτήσει με 40 εκατομμύρια ευρώ τα (πολιτικά) νοσοκομεία της Αττικής. «Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια θέλαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι αντιμετωπίζοντας στη βάση αρχών χρόνιες παθογένειες» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η ίδια επίσης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των ΕΔ με 8.570.000 ευρώ, μέσω του σχεδίου «Ξενοκράτης» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, οι Υπαρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, καθώς και οι Διευθυντές Υγειονομικού των Γενικών Επιτελείων και οι Διευθυντές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων της Αττικής.

Λ.Σ.Μ.