Με 39 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις προκάλεσαν και σήμερα οι Τούρκοι στο Αιγαίο ανεβάζοντας ψηλά το θερμόμετρο της εντάσεως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις!

Πιο συγκεκριμένα και βάσει των επισήμων στοιχείων που ανακοινώθηκαν πριν από λίγη ώρα από το ΓΕΕΘΑ, 2 σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενοι από 2 F-16 και 2 F-4E Terminator, από τα οποία κανένα δεν ήταν οπλισμένο, καθώς και άλλα 2 μεμονωμένα CN-235, συνολικώς 6 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών, καθώς και 39 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΑΧ).

Από αυτές τις 39 παραβιάσεις, οι 37 πραγματοποιήθηκαν από τα δύο αεροσκάφη ναυτιοκής συνεργασίας CN-235 ενώ οι υπόλοιπες δύο από το «ζευγάρι» των F-16.

Δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή και όλα τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΕΘΑ, από τα αεροσκάφη «ετοιμότητος» (“readiness”) της ελληνικής αεραμύνης.