Με 100 νέους άνδρες Λιμενοφύλακες της ΜΘ’ εκπαιδευτικής σειράς ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) μετά την τελετή της ορκωμοσίας τους που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην εκ μέρους του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ διάσωση περισσοτέρων από 200.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθώς και στις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με επιπλέον προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό θαλάσσιας επιτηρήσεως και με νέα σκάφη, ενώ αναφέρθηκε στην ικανοποίηση των αιτημάτων των στελεχών του Σώματος και στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου. Σημείωσε επίσης την παρέμβασή του στην έδρα της Frontex με αίτημα την ίση μεταχείριση των χωρών που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.

Σε άλλο σημείο ο ίδιος προανήγγειλε τα εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και τόνισε πόσο ισχυρός είναι ο κοινωνικός θεσμός της ελληνικής οικογένειας που εμπνέει τα παιδιά της με την αγάπη για την πατρίδα, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία στους νέους λιμενοφύλακες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος ΛΣ Αθανάσιος Ντούνης, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος, και συγγενείς των νέο-ορκισθέντων Λιμενοφυλάκων.