Στους 12 ανέρχονται οι τραυματίες κατά τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για την ονοματοδοσία της «Βόρειας Μακεδονίας».

Από αυτούς οι έξι είναι αστυνομικοί και οι έξι είναι πολίτες, αφού κομμάτι της διαδήλωσης συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ. Άπαντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Καστοριά και στην Φλώρινα. Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καστοριάς και οι υπόλοιποι στην Φλώρινα, ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική.

Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της διαδήλωσης, όπου έγινε εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων από πλευράς των δυνάμεων καταστολής.

Οι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για τη συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία», πνίγηκαν στα δακρυγόνα, με τις συμπλοκές να λαμβάνουν χώρα από το πρωί, ακόμη και μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλοί διαδηλωτές τραυματίες και με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κάποιοι δέχθηκαν πολύ ξύλο.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών σε γυναίκες και παιδιά, περικυκλώνοντας μάλιστα τους διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές, ώστε να «πνίξουν» τη συγκέντρωση και να τους αναγκάσουν να αποχωρήσουν.

Πολλά τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από άτομα πεσμένα στο έδαφος, με ματωμένα ρούχα ή κεφάλια.

Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε περίπου 30 χλμ μακριά από τους Ψαράδες Πρεσπών, όπου στήθηκε η «φιέστα» για την υπογραφή της συμφωνίας.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν το πρωί της Κυριακής να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με χημικά. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντιμετωπίσαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με το voria.gr, υπήρξαν και δύο τραυματίες, τους οποίους παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 80 πούλμαν με διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν το πρωί στο Πισοδέρι και λίγο μετά τις 10:30 αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς το χωριό Ψαράδες με στόχο να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο υπογραφής της συμφωνίας.