Εν ζωή παλαίμαχοι του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, μεταξύ αυτών και ο Ζάχος Χατζηφωτίου, τιμήθηκαν σήμερα το μεσημέρι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και την στρατιωτική των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς αυτούς, οι οποίοι πρόσφεραν τόσα στην πατρίδα, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, χωρίς όμως αυτή να ανταποδώσει όταν έπρεπε και όσο έπρεπε.


«Ιερό καθήκον για μας, αποτελεί η διαφύλαξη της εθνικής περιουσίας, που κληρονομήσαμε από εσάς και για τούτο είμαστε δέσμιοι αυτής της ιερής υποχρέωσης», διαβεβαίωσε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τους εν ζωή παλαίμαχους πολεμιστές του Β΄ΠΠ, προσθέτοντας: «Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλω να ζητήσω συγγνώμη, σε εσάς που είστε παρόντες αλλά και σε εκείνους που «έφυγαν» πριν η πατρίδα κάνει το καθήκον της, για αυτά που παραλείψαμε να κάνουμε για εσάς. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλου του έθνους».


Ο ίδιος, σε άλλο σημείο της ομιλίας του διαβεβαίωσε ότι «και τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας πλήρη συνείδηση της αποστολής τους, στέκουν αταλάντευτοι φρουροί των υπέρτατων όσιων και ιερών του έθνους, δημιουργώντας ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους Έλληνες».