Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν αύριο όσοι μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥ και τον ΗΛΠΑΠ προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

Τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 18:00 ή και αργότερα. Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, και τα δρομολόγια του αεροδρομίου.

Η στάση εργασίας προκηρύσσεται προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από τις 12 έως τις 4. «Αγωνιζόμαστε για προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων» τονίζουν, μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, «όχι στο κλείσιμο αμαξοστασίων, όχι στην απαξίωση της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, όχι στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου».