Περίπου δέκα άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 16:00, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, στο Κολωνάκι.

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της οδού Μασσαλίας. Αρχικά έσπασαν με τις βαριοπούλες την τζαμαρία και στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Αμέσως μετά έφυγαν από το σημείο τρέχοντας

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, απο την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρώς από θραύσματα υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι που βρισκόταν στην είσοδο. Περίπου 10 λεπτά αργότερα λίγα μέτρα πιο κάτω και στη συμβολή των οδών Μπενακη και κωλέττη, ακινητοποιήθηκαν ένας άνδρας 26 χρόνων και μια γυναίκα 23 χρόνων. Αμέσως προσήχθησαν καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μετά από έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους βαριοπούλες, 6 μπουκάλια με μαύρο χρώμα καθώς επίσης και κουκούλες full face. Τα συγκεκριμένα άτομα φαίνεται πως έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.