rmkatvmyitbpb8cq1ylh
Ελλάδα

Piraeus Sports Camp για 1.000 παιδιά με δωρεά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Δήμος Πειραιά και ο Ολυμπιακός για 4η χρονιά κοντά στα παιδιά

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος, παραχώρησαν σήμερα, συνέντευξη τύπου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, για το καλοκαιρινό Piraeus Sports Camp, που γίνεται εντελώς δωρεάν, για 4η χρονιά στον Δήμο Πειραιά, με την υποστήριξη ΠΑΕ Ολυμπιακός και απευθύνεται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί ο Δήμος Πειραιά είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, που με αυτήν την ευγενική χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καταφέρνει κάθε χρόνο, εδώ και τέσσερα χρόνια, να φιλοξενεί πάνω από 1.000 παιδιά δημοτών εντελώς δωρεάν», υπογράμμισε.

Με αφορμή το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, χρηματοδοτεί για 4η χρονιά τα Summer Camp, προκειμένου να είναι δωρεάν για τους μαθητές της πόλης μας, αναφέρθηκε στη συνολικότερη συνεισφορά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και δήλωσε, ότι «εάν δεν υπήρχε η στήριξή του, ο Δήμος Πειραιά, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, θα είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα». Ενδεικτικά επεσήμανε, ότι πριν από δύο χρόνια, με το θέμα των προσφύγων, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός βοήθησε, ώστε πρώτα από όλα οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που έφτασαν στην πόλη και έμειναν επί μήνες, να έχουν τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία δεν είχε προβλέψει κανείς. «Ακούγαμε ότι εδώ, είχαμε πρόσφυγες πολέμου και μετανάστες και λιάζονταν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κα Αντωνάκου.

Ο κ. Μαρινάκης – όπως είπε - και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν εκείνοι, που βοηθώντας τον Δήμο Πειραιά, προσέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού επί μήνες. Ανέφερε επίσης, την πολύμηνη παρουσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη στήριξη στη Μάνδρα. Ακόμη υπενθύμισε την πολύτιμη προσπάθεια για τη βοήθεια στην Unicef χάνοντας στην ουσία έσοδα. Αναφορά επίσης έκανε στις χορηγίες που έχουν γίνει στον Δήμο Πειραιά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, επισημαίνοντας ότι είναι υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Πειραιά αυτή την εποχή, αλλά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πάρα πολλά πράγματα λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ως Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και ως Ολυμπιονίκης, τονίζοντας : «θα τον παρακαλέσουμε να είναι συνεχώς δίπλα μας, αν και έχει δεσμευτεί ο ίδιος».

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΣ

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος τόνισε, ότι ο Ολυμπιακός είναι συνεπής για τέταρτη συνεχή χρονιά, οργανώνει αθλητικά προγράμματα με τον Δήμο Πειραιά. Χαρακτήρισε τα Piraeus Sports Camp, μια σημαντική παροχή του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του ηγέτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόσθεσε δε, ότι ο Ολυμπιακός θέλει να είναι κοντά στους δημότες και να παρέχει όσο τον δυνατόν καλύτερα πράγματα για τα παιδιά. Υπογράμμισε ότι τα Sports Camp έχουν εδραιωθεί και έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε ότι ήδη προσελκύουν αρκετά παιδιά και στόχος είναι να απορροφούν όσο το δυνατόν περισσότερα, κυρίως παιδιά του Δημοτικού.

Όπως είπε ο κ. Νάνος, τα αθλήματα τα οποία πραγματοποιούνται στις πέντε αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν επιλεγεί είναι: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, ποδόσφαιρο σάλας, βόλεϊ, καθώς και παιδαγωγικά προγράμματα. Ανέφερε ότι επιδίωξη είναι τα παιδιά πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές να συμμετέχουν σε μια ήπια μετάβαση, να περάσουν όμορφα με μια δημιουργική απασχόληση, να αποκομίσουν μια όμορφη εμπειρία και να ευχαριστηθούν. Έχουν επιλεγεί – όπως είπε - πέντε κεντρικές εγκαταστάσεις, στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες για να διευκολυνθεί ο κόσμος, αλλά και για τις εγγραφές. Συμπληρώνοντας, διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει ο κάθε δημότης το παιδί του σε όποια Δημοτική Κοινότητα επιθυμεί, ανεξάρτητα σε ποια Κοινότητα ανήκει. Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να συμπληρωθεί το έντυπο για την αίτηση, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από ιατρική βεβαίωση και καταλήγοντας κάλεσε τους δημότες για συμμετοχή των παιδιών τους, η οποία είναι εντελώς δωρεάν.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το 4ο Piraeus Sports Camp, είναι οι εξής:

Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου

Κλειστό γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου (Μουτσοπούλου και Υμηττού)-Καμίνια

Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)-Καστέλλα

Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου-Μαυρομιχάλη

Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-Καστέλλα

Περίοδοι Camp:

Α΄ : 18-22/6/2018

Β΄ : 25-29/6/2018

Γ΄ : 2-6/7/2018

Δ΄: 9-13/7/2018

Ώρες Camp:

08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών

09:00-13:30 Δραστηριότητες

14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών

Εγγραφές:

Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή, χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφώνου.

Τα σημεία εγγραφών (Καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου): Α’ Δημοτική Κοινότητα – Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης – 210 4599957 Β’ Δημοτική Κοινότητα – Δραγάτση 1A – 210 4220064

Δ’ Δημοτική Κοινότητα – Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή – 210 4827026 Ε’ Δημοτική Κοινότητα – Καλλέργη 142 – 210 4622589 Πλαζ Βοτσαλάκια- Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα – 210 4136355

Οι παροχές για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν είναι t-shirt Camp, ελαφρύ γεύμα, φρούτο, βεβαίωση συμμετοχής.