Κατάληψη πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο, από ομάδα είκοσι περίπου ατόμων, μελών της Πρωτοβουλίας για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μέσω μικροφωνικής εγκατάστασης, σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι καταληψίες δήλωσαν την στήριξή τους στον 60χρονο καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για την δράση του στη 17 Νοέμβρη, κάνοντας λόγο για “πρωτοφανή μεθόδευση της δικαστικής χούντας να τρομοκρατήσει ακόμη και τμήματα του κρατικού μηχανισμού που δεν ευθυγραμμίζονται με τις επιταγές της”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο indymedia « Η δράση γίνεται ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αμετανόητο επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα και τον δίκαιο αγώνα που διεξάγει μέσω της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει από 30/5 διεκδικώντας το δικαίωμα του στις άδειες. Ένα δικαίωμα που αποτελεί κατάκτηση αγώνων μέσα στα ελληνικά κολαστήρια. Επίσης γίνεται και στα πλαίσια προπαγάνδισης της αυριανής συγκέντρωσης- πορείας στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 19:00.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποτελεί την ζωντανή ιστορία του επαναστατικού κινήματος. Η αλληλεγγύη στο πρόσωπο του, είναι αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους!

Δύναμη στον αμετανόητο επαναστάτη Δημήτηρη Κουφοντίνα.
Νίκη στην απεργία πείνας από 30/5 που διεξάγει.

Όλες, όλοι, αύριο Τρίτη 12/6 στην συγκέντρωση-πορεία στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου».