Μετά τα κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών με ποδήλατα από τον Δήμο Τρικκαίων, και η ΕΛ.ΑΣ υιοθέτησε την πρακτική της ομάδας αστυνομικών με ποδήλατα. Σε μια πόλη με περίπου 40.000 ποδήλατα (ο μεγαλύτερος αριθμός στην Ελλάδα και αναλογία περίπου 1 ποδήλατο προς 2 πολίτες), η συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Ελληνικής Αστυνομίας ήταν αναμενόμενη.

'Ηδη από τον περασμένο Οκτώβριο ο Δήμαρχος Τρικκαίων είχε αποστείλει στον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων σχετική επιστολή, για την υιοθέτηση κλιμακίων αποτελούμενων από αστυνομικούς με ποδήλατα. Και βασικό επιχείρημα, το ότι ο Δήμος Τρικκαίων είχε ήδη υιοθετήσει τα κλιμάκια δημοτικούς αστυνομικούς σε ποδήλατα.

Η νέα αυτή υπηρεσία της ΕΛΑΣ – μοναδική σε όλη τη Θεσσαλία - με την ονομασία Ομάδες Εμφανούς Αστυνόμευσης με ποδήλατα» παρουσιάστηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 επισήμως σε εκδήλωση στο Μουσείο Τσιτσάνη. Τέσσερις εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, γνωρίζοντες ξένες γλώσσες, με 6ωρη βάρδια, θα καλύπτουν τις ανάγκες των περιπολιών, της προστασίας και της παροχής συνδρομής στους πολίτες, με το πλέον γρήγορο μεταφορικό μέσο σε μια επίπεδη πόλη. Πλήρως εξοπλισμένα τα ποδήλατα, όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων κ. Γ. Σπηλιόπουλος, παρουσιάζοντας την υπηρεσία, κινούνται εύκολα και οι αστυνομικοί φτάνουν άμεσα στον τόπο στον οποίο παρουσιάζεται ανάγκη, στο κέντρο βασικά της πόλης. Και τόνισε ότι αυτή η δράση εντάσσεται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας καλωσόρισε τους παριστάμενους στη φιλόξενη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα που προέκυψε για την υιοθέτηση στα Τρίκαλα του συγκεκριμένου τρόπου αστυνόμευσης.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στάθηκε στον ποδηλατικό χαρακτήρα της πόλης, αλλά και στις δράσεις του Δήμου, σχετικά με την προσοχή που δίνεται στους ποδηλάτες. Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, τόσο με την αύξηση των ποδηλατοδρόμων, όσο και με τις νέες μελέτες και προτάσεις που ήδη υποβλήθηκαν για επέκτασή τους, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προωθεί την ποδηλατική κίνηση. Και τόνισε τη συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο τρικκαίων και την ΕΛΑΣ, και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές κ. Παπαδόπουλος και Σιμορέλης, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντ. Μπάρδας εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, ενώ παρέστησαν ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του Δημοτιοκού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας και ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας. Επίσης παρέστησαν, ανώτερα στελέχη της ΕΛΑΣ από όλη τη Θεσσαλία, όπως και οι 3 διοικητές των Αστυνομικών Διευθύνσεων των άλλων 3 νομών της Θεσσαλίας.

Στον δε χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής και σκίτσων, από μαθητές τριών ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων (ΣΤΑΘΜΟΣ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΦΡΟΥΡΙΟ), καθώς από μαθητές του 11ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, αφού η ΕΛΑΣ είχε απευθυνθεί σε σχολεία, έχοντας ενημερώσει για τη συγκεκριμένη παρουσίαση. Επίσης, στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μαθητές/τριες από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τις εικόνες: