Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, στο Λασίθι μετά από συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται χίλια επτακόσια τέσσερα (1.704) δενδρύλλια κάνναβης, όλα στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με διάφορα είδη που χρησιμοποιούσα οι καλλιεργητές για την φυτεία. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου συνεχίζει την προανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο μεταξύ συνελήφθη, 39χρονος Έλληνας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα το πρωί, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αποτέλεσμα της οποίας ήταν η σύλληψη του άνδρα διότι σε έρευνες στο σπίτι, σε αποθηκευτικό χώρο και αγρόκτημα που κατέχει και χρησιμοποιεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.181,6 κιλά κάνναβης σε δεκαεπτά (17) αυτοσχέδιες συσκευασίες και το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών. Ο 39χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τέλος, σε περιοχή του Δήμου Βιάννου συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, 37χρονη Ελληνίδα κατηγορούμενη για κατοχή όπλων και πλαστογραφία, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων επίσης Ελλήνων ηλικίας από 29 έως 56 ετών οι οποίοι και αναζητούνται για τις ίδιες κατηγορίες.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στο κοινό σπίτι της 37χρονης του 54χρονου και του 29χρονου και σε κοινό ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 56χρονου και του 37χρονου. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 3 σπαθιά με μήκος λάμας 47 εκατοστών, 8 μαχαίρια με μήκος λάμας έως 28 εκατοστών, κυνηγετικό όπλο, 2 γεμιστήρες, ταινία πολεμικού όπλου, φυσίγγια και 2 σφραγίδες.