Με ιδιαίτερη θέρμη έχει αγκαλιαστεί η Επιτροπή Αγώνα που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας από Δημάρχους, Μητροπολίτες αλλά και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.


Παρά τους αρχικούς φόβους των διοργανωτών για χαμηλή προσέλευση στο συλλαλητήριο της 6ης Ιουνίου λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί έως τότε, εν τούτοις οι διοργανωτές πλέον είναι αισιόδοξοι πως η προσέλευση θα είναι μαζική. Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την ερχόμενη Τετάρτη.


Εκτός από αρκετά δημοτικά συμβούλια που έχουν λάβει αποφάσεις οι οποίες στηρίζουν τις συγκεντρώσεις των συλλαλητηρίων, η Επιτροπή Αγώνα έχει στο πλευρό της και τους Μητροπολίτες της Μακεδονίας αφού στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.


Ναυλωμένα λεωφορεία

Ενδεικτικό είναι ότι ήδη έχουν ναυλωθεί πολλά λεωφορεία από διάφορες πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία όπου θα λάβουν χώρα οι συγκεντρώσεις. Ενορίες και πολιτιστικοί σύλλογοι εγγράφουν τα μέλη τους στις ημερήσιες εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στις 13 πόλεις. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών θα μετακινηθεί με ΙΧ.


Η αστυνομία 


Όσον αφορά το κομμάτι της αστυνομίας, Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τον συντονισμό Αστυνομίας και διοργανωτών προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι όσοι μετακινηθούν την ημέρα των συγκεντρώσεων