Την πύλη της άνοιξε σήμερα (και θα το επαναλάβει και αύριο Κυριακή) η ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιώς, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται στις «Ημέρες Θάλασσας 2018», που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιώς.


Η Σχολή, που εδρεύει στον Πειραιά εδώ και …τρεις αιώνες, από τα τέλη του 19ου αιώνος, έχει συνδέσει αναπόσπαστα το όνομά της και την παρουσία της με την πόλη που τη φιλοξενεί, αποτελώντας τη «μήτρα» από την οποία προήλθαν και προέρχονται όλοι οι αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και (παλαιότερα) οι Οικονομικοί αξιωματικοί του ΠΝ.


Η σημερινή επίσκεψη του κοινού (10:00-14:00) πραγματοποιήθηκε κατά ομάδες, και όταν συγκεντρωνόταν ικανός αριθμός πολιτών τότε ξεκινούσε και η ομάδα με ξεναγούς της Ναυτικούς Δοκίμους!


Η σημερινή επίσκεψη του κοινού θεωρείται ως άκρως επιτυχής, αφού συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου σε όλες τις ομάδες, κυρίως παιδιά, και αυτή θα επαναληφθεί ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, Κυριακή, επίσης από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.


Συγχαρητήρια στους αρμόδιους και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Δήμου Πειραιώς, που σκέφτηκαν και υλοποίησαν αυτή τη δράση, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2018», που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στον Πειραιά.