Η τελετή ορκωμοσίας και επιδόσεως των ξιφών των νέων αξιωματικών Υγειονομικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος και επέδωσε τα ξίφη, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών, ακαδημαϊκών και θρησκευτικών αρχών, αντιπροσωπείες αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των ορκισθέντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη ΣΣΑΣ, αποφοίτησαν 10 Έλληνες και 4 αλλοδαποί αξιωματικοί, από τους οποίους οι Έλληνες κατανέμονται ως εξής: 7 στο Στρατό Ξηράς (1 Ιατρός, 3 Κτηνίατροι, 1 Οδοντίατρος, 1 Φαρμακοποιός και 1 Οικονομικός), 1 στην Πολεμική Αεροπορία (Ιατρός) και 2 στο κοινό Νομικό Σώμα. Από πλευράς των αλλοδαπών αξιωματικών αποφοίτων της Σχολής, προέρχονται από την Αλβανία (1 Οδοντίατρος-γυναίκα), τη Λιβύη (1 Ιατρός και 1 Οδοντίατρος) και από τη Ζιμπάμπουε (1 Ιατρός).