Δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η απομάκρυνση μιας ομάδας άστεγων έξω από τον Άγιο Τίτο, στην καρδιά του Ηρακλείου, αφού μέχρι στιγμής καμία υπηρεσία του δήμου και καμία κοινωνική δομή δεν μπορεί να δράσει και να τους μεταφέρει σε άλλο χώρο.

Μετά το θλιβερό θέαμα με τα κρεμασμένα εσώρουχα το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 κατά τη διάρκεια γάμου στον Ιερό Ναό, θέμα που δημοσίευσε το ekriti.gr ο προϊστάμενος του ναού πατέρας Μανώλης Ασθιανάκης, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη και εξέφρασε την λύπη του και την δυσαρέσκεια του για το γεγονός.

«Ζούμε μια παράλογη κατάσταση εδώ και δύο χρόνια. Την ζημιά την κάνει ένας συγκεκριμένος άστεγος, που έχει προκλητική συμπεριφορά, μας βρίζει καθημερινά χυδαία και παρουσιάζει ασέβεια προς τον ναό και τους επισκέπτες του. Ο Άγιος Τίτος βρίσκεται υπό κατάληψη, από έναν άνθρωπο που κάνει την «ανάγκη» του στο σιντριβάνι του ναού και δημιουργεί συνεχώς προβλήματα για να μας κοντράρει. Προχθές ήρθε η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου, φύτευσαν στο παρτέρι του ναού κάποια νέα φυτά και ο άστεγος τους απείλησε ότι θα τα ξεριζώσει. Δεν είναι πράγματα αυτά που συμβαίνουν σε έναν τόσο επισκέψιμο ναό της πόλης, με εκατοντάδες τουρίστες να περνούν για να τον δουν».

«Ο άνθρωπος έχει άλλου είδους προβλήματα» ανάφερε σε τοποθέτηση της στο Ράδιο Κρήτη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ηρακλείου, Μάρια Καναβάκη.

«Εδώ και δύο χρόνια έχουμε κάνουμε άπειρες προσπάθειες να απομακρύνουμε τους άστεγους από τον Άγιο Τίτο και ειδικά τον συγκεκριμένο κύριο. Τον έχουμε πάει σε νοσοκομείο και έχει φύγει αυτοβούλως, η κοινωνική υπηρεσία σχεδόν καθημερινά τον επισκέπτεται και του ζητά με ωραίο τρόπο να απομακρυνθεί. Η Δημοτική Αστυνομία επίσης τον έχει προσεγγίσει… όμως δεν μπορούμε με την βία να τον απομακρύνουμε. Δεν είναι αρμοδιότητα μας να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν έχουμε πάει ούτε στο εισαγγελέα γιατί δεν είναι δική μας υπόθεση. Εμείς σαν υπηρεσία, έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια…

«Θέλει άλλου είδους παρακολούθηση και την παρέμβαση αρμοδίων που μπορούν να δώσουν λύση στο θέμα» τονίζει η κ. Καναβάκη. Από την πλευρά μας θα κάνουμε άλλη μία προσπάθεια, δεν μπορούμε κάτι άλλο».