Βόλτα στην Κομοτηνή πραγματοποιεί, συνοδευόμενος από μία κουστωδία δημοσιογράφων και Τούρκων υποστηρικτών, ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ. Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση είναι απούσα και επιτρέπει στον Τούρκο υποψήφιο να συναντιέται ακόμη και με τη λεγόμενη... «τουρκική νεολαία».

Λίγο μετά τη 13:00, έφτασε στο τουρκικό προξενείο της πόλης, υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο και εκείνος, όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφος, ανταπέδωσε με «καλημέρα» και «χάρηκα πολύ».

Η παραμονή του στο προξενείο ήταν ολιγόλεπτη και ακολούθως ο Μουχαρέμ Ιντζέ περπάτησε με τα πόδια την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία». Στη διαδρομή αυτή κόσμος τον χαιρέτισε και εκείνος ανταποκρίθηκε, ενώ έκανε χιουμοριστικά σχόλια με ιδιοκτήτη καταστήματος μπουγάτσας.

Ο κόσμος στον προαύλειο χώρο της νεολαίας τον υποδέχτηκε με χειροκρότημα. Νωρίτερα, ο Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών εντός της Θράκης.

Έκανε μία σύντομη τοποθέτηση μόνο στην τουρκική γλώσσα ενώ δέχτηκε ερωτήσεις κυρίως από Έλληνες αλλά και Τούρκους δημοσιογράφους.

Για την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών:

Σύμφωνα με xronos.gr ο υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας φαίνεται να είπε πως «παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη.

Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων».

Για τα ελληνικά νησιά:

Πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε.

Για την επίσκεψή του στην Κομοτηνή:

Έχω ψηφοφόρους στην Τουρκία που είναι συγγενείς με τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν έκαναν ερωτήσεις οι Τούρκοι δημοσιογράφοι:

Μετά τις τρεις ερωτήσεις από τους Έλληνες δημοσιογράφους, ο πολιτικός ζήτησε να δεχθεί ισάριθμες κι από Τούρκους συναδέλφους. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ερώτηση με τον ίδιο να αποφαίνεται ως εξής: "Οι Τούρκοι δεν έχουν απορίες".

Στο τελωνείο Κήπων με Τούρκους

Νωρίτερα, ο Ιντζέ βρέθηκε στο Τελωνείο Κήπων και πλέον κατευθύνεται στην Κομοτηνή.

Ο κ. Ιντζέ, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Τελωνείο, συναντήθηκε με Τούρκους οπαδούς του που βρίσκονταν στα σύνορα και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Σημειώνεται ότι μαζί με τον Ιντζέ βρίσκονται δημοσιογράφοι της γειτονικής χώρας που καλύπτουν την παρουσία του στη Θράκη ενώ η επίσκεψή του στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί συνοδεία αστυνομικών της Ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του Ιντζέ διεκδικεί επίσημα δεκάδες ελληνικά νησιά ενώ θα μιλήσει, με ευθύνη της κυβέρνησης, μπροστά στο κτίριο της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής νεολαίας». Νωρίτερα, θα πραγματοποιήσει στάση στο τουρκικό προξενείο, στην Κομοτηνή.

Με άδεια του Ελληνικού ΥΠΕΞ η επίσκεψη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε μερίδα του τουρκικού Τύπου η είδηση ότι μέλη της κουστωδίας του Ιντζέ δεν πέρασαν τα ελληνικά σύνορα καθώς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει άδεια μόνο για πέντε άτομα.

Τον υποψήφιο πρόεδρο της Τουρκίας και αντίπαλο του Ερντογάν συνόδευε πλήθος δημοσιογράφων και βουλευτών του.

Χειροπέδες σε δύο Τούρκους που σήκωσαν πανό

Δύο προσαγωγές Τούρκων υπηκόων για προσπάθεια ανάρτησης πανό στη διάρκεια επίσκεψης στην Κομοτηνή του υποψήφιου προέδρου της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ, σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με το xronos.gr, πρόκειται για άτομα που ακολουθούσαν τον υποψήφιο στην περιοδεία του στην Κομοτηνή και επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στη διάρκεια της ομιλίας του στην αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία Κομοτηνής».

Η προσπάθειά τους αυτή έγινε αντιληπτή από την αστυνομία, που έκανε προσαγωγή των δύο Τούρκων στην Αστυνομία. Στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

(πηγή φώτο - βίντεο: xronos.gr)