Με δυσκολία θα μετακινηθούν σήμερα όσοι θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς έχουν προκηρυχθεί από τα σωματεία απεργίες και στάσεις εργασίας για τα Μέσα Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλει θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί αντιδρώντας στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Σημειώνεται, ότι στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις γραμμές Express που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.  

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να κάνουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών τους. Έτσι το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινηθεί μεταξύ 9:00 – 21:00 ενώ ο ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθεί από τις 5πμ έως τις 8 πμ.   Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ.  

Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι «στην μεθοδευμένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις απαξίωση των δομών , των υποδομών, την τραγική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, υλικών ,ανταλλακτικών και αναλωσίμων έρχεται να προστεθεί και η μνημονιακή επιταγή εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του υπέρταμείου ιδιωτικοποιήσεων.»