Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Τετάρτη 30 Μαΐου και την Πέμπτη 31 Μαΐου, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Την Τετάρτη τα λεωφορεία, το τραμ και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. 

Αναμένονται οι αποφάσεις των σωματείων στο μετρό (γραμμές 2 και 3) και τον ΗΣΑΠ (γραμμή 1).

Την Πέμπτη, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα. 

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για τις 30 Μαΐου. Έτσι, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.

Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και άλλες πόλεις της χώρας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΣΕ και δεν εξασφαλίζει την κυκλοφορία καμιάς αμαξοστοιχίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωσή της.

Και οι πτήσεις θα επηρεαστούν από την απεργία, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας (από τις 10:00 μέχρι τις 13:00). Για το λόγο αυτόν και αύριο θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις της AEGEAN και της Ολυμπιακής.

Θεσσαλονίκη

Ακινητοποιημένα θα είναι αύριο, λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα τρένα και πλοία, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη voria.gr, δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία:

Πρωί: από έναρξη βάρδιας έως 7.30 πμ
Απόγευμα: από 21.00 έως λήξη βάρδιας