Η τελετή απονομής των πτυχίων και των πτερύγων του αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσεως σε στελέχη των τριών Κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) της Κύπρου, τα οποία παρακολούθησαν και περάτωσαν επιτυχώς το αντίστοιχο σχολείο, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το ΓΕΣ, πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν:

--Το Σχολείο Ελευθέρας Πτώσεως (2η Εκπαιδευτική Σειρά), το οποίο πραγματοποιήθηκε από 16 Απριλίου έως 18 Μαΐου 2018 και από το οποίο αποφοίτησαν 11 στελέχη. Από τα στελέχη αυτά τα 9 είναι του Στρατού Ξηράς, 1 του Πολεμικού Ναυτικού και 1 της Πολεμικής Αεροπορίας.

--Το Σχολείο Αρχηγών Ελευθέρας Πτώσεως, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 24 Απριλίου έως 18 Μαΐου 2018 και από το οποίο αποφοίτησαν 5 στελέχη. Από τα στελέχη αυτά 3 είναι του Στρατού Ξηράς και 2 του ΓΕΕΦ της Κύπρου.
Σημειώνεται ότι την απονομή των πτυχίων και των πτερύγων αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσεως πραγματοποίησε ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ο οποίος είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής στατικού ιμάντος και ελευθέρας πτώσεως, καθώς και υποβρύχιος καταστροφέας.