Ένα Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της Κέρκυρας. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς έχει κατασκευαστεί από τα συντρίμμια των Δίδυμων πύργων του Μανχάταν οι οποίοι και κατέρρευσαν μετά την τρομοκρατική ενέργεια της Αλ- Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.


Το πλοίο πήρε το όνομα του από την πόλη που σημειώθηκε το χτύπημα, τη Νέα Υόρκη, προς τιμήν των θυμάτων που άφησε πίσω του το χτύπημα που άλλαξε τον κόσμο.


Η ιστορία του συγκεκριμένου πλοίου ξεκίνησε όταν τον καιρό που ακολούθησε τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου ο τότε κυβερνήτης της Νέας Υόρκης George Patakis, ζήτησε από το αμερικάνικο ναυτικό να ονομάσει ένα πολεμικό πλοίο USS New York.


Το πλοίο καθελκύστηκε στις 7 Νοεμβρίου 2009 στη Λουιζιάνα και είναι μεταγωγικό – αμφίβιο ενώ χαρακτηριστικό είναι και το μότο του το οποίο κάνει σαφή αναφορά στη μέρα εκείνη: « Η δύναμη σφυρηλατείται μέσω της θυσίας. Δεν ξεχνάμε». Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 7,5 τόνοι ατσάλι από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων. Θεωρείται από τα αρτιότερα, τεχνολογικά πλοία που διαθέτουν σήμερα οι ΗΠΑ.