«Συνήθεια» έχουν καταντήσει οι ληστείες ταχυδρομείων στην Εύβοια. Ακριβώς δύο εβδομάδες μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Δήλεσι και ενώ είχε προηγηθεί η ληστεία σε έναν διανομέα στην Εύβοια, οι ληστές με την ιδιαίτερη προτίμηση στους ταχυδρομικούς στόχους ξαναχτύπησαν για τρίτη φορά. Αυτή τη φορά, στόχος ήταν το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Ερέτρια.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, ένας κουκουλοφόρος εισέβαλε στο υποκατάστημα, ακινητοποίησε την μοναδική υπάλληλο απειλώντας την με πιστόλι και, αφού άρπαξε από το ταμείο 150 ευρώ, επιβιβάστηκε σε μια μαύρη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία τον περίμενε ένας συνεργός του και διέφυγαν με ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αυτή η ληστεία, όπως φαίνεται, ήταν πανομοιότυπη με αυτήν που είχε γίνει στις 4 Μαΐου στο πρακτορείο των ΕΛ.ΤΑ. στο Δήλεσι Βοιωτίας. Τότε, οι δυο άγνωστοι κακοποιοί που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έφτασαν έξω από με μια μεγάλου κυβισμού, πιθανόν μάρκας Honda Transalp. Ο ένας ακινητοποίησε την 28χρονη υπάλληλο με την απειλή όπλου, άρπαξε 388 ευρώ και εξαφανίστηκαν με τη μηχανή που οδηγούσε ο συνεργός του.

Εξάλλου, μία ημέρα πριν, στις 3 Μαΐου, τρεις κουκουλοφόροι πλησίασαν από πίσω έναν 37χρονο ταχυδρομικό πράκτορα που μοίραζε συντάξεις στην κοινότητα Γιάλτρα της Αιδηψού, τον ακινητοποίησαν απειλώντας τον με καραμπίνες και μαχαίρι και, αφού του άρπαξαν 21.000 ευρώ, τον φίμωσαν, τον έδεσαν σε ένα δέντρο και έγιναν καπνός. Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι οι δράστες των δυο ληστειών στα ΕΛ.ΤΑ. Είναι οι ίδιοι, εξετάζουν όμως το ενδεχόμενο να συνδέονται και με τη ληστεία του ταχυδρόμου.