Ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών γνωστοποίησε μέσω εξώδικου ότι έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του Ι. Λιβανού αλλά και εναντίον των προσώπων που εμφανίζονταν ως μεσάζοντες και φέρονται και για λογαριασμό του να ζήτησαν «μίζα» προκειμένου ο κτηματομεσίτης να λάβει τη νόμιμη αμοιβή του για τη συνεισφορά του στην αποκάλυψη του «Καρούζος-Gate».

  Ο κ.Λιβανός στην απάντηση του επαναλαμβάνει πως έχει πέσει «θύμα εκβιασμού», επισημαίνοντας ότι έχει καταθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία στις Αρχές και θα καταθέσει και άλλα στο μέλλον. Επιπλέον, ο κτηματομεσίτης καλεί τον κ. Πουλιάση να απαντήσει «γιατί επιθυμούσε να με «γνωρίσει» στον γραφείου του υπουργού Οικονομικών και γιατί 2 ώρες μετά οι μεσολαβητές απαίτησαν 25% «μίζα» προκειμένου να λάβω τις νόμιμες αμοιβές μου».  

Την ίδια στιγμή ο κ.Λιβανός διερωτάται πως τα πρόσωπα που εμφανιζόταν ως μεσάζοντες γνώριζαν «εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν συμβάσεις που χειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών παράνομες ή νόμιμες( θα κριθούν από τις Αρχές)».

Αναλυτικά η απάντηση του Ι.Λιβανού στον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής :  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΩΣΗΦ ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ κ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   18-5-2018   Αναφορικά με τη μήνυση που έχει καταθέσει ο κ. Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών κατά εμού και των διαμεσολαβητών του  απαντώ ως εξής: Επιφυλάσσομαι κατά παντός νόμιμου δικαιώματός μου για κατάθεση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση εφόσον λάβουμε την σχετική δικογραφία.

Τόσο τα αποδεικτικά στοιχεία  που έχουμε ήδη καταθέσει στις Αρχές και άλλα που θα κατατεθούν, θα αποδείξουμε ότι ήμουν θύμα εκβιασμού , προκειμένου να καταβάλλω «μίζα» όχι μόνο το 2017 αλλά και το 2016. Παρακαλώ τον κύριο Σύμβουλο ας απαντήσει γιατί επιθυμούσε να με «γνωρίσει» στον γραφείου του Υπουργού Οικονομικών και γιατί 2 ώρες μετά οι μεσολαβητές απαίτησαν 25% «μίζα» προκειμένου να λάβω τις νόμιμες αμοιβές μου.

Ας απαντήσει με ποιο νόμιμο δικαίωμα ο μεσάζων φίλος του σε συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού αρχές Αυγούστου 2017 είχε πρόσβαση στον Απόρρητο και Εμπιστευτικό φάκελό μου, που είχε σταλεί  στις 27-7-2017  με εμπιστευτικό Πρωτόκολλο από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Και οι δύο μαζί μου απευθύνατε ερωτήσεις στο κινητό μου μέσω του δεύτερου μεσάζοντα για τα σχετικά τα οποία περιλαμβάνονταν στον φάκελο αυτό. Πως γνώριζαν οι μεσάζοντες εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν συμβάσεις που χειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών παράνομες ή νόμιμες( θα κριθούν από τις Αρχές). Γιατί οι ίδιοι μου ζήτησαν για λογαριασμό του να σταματήσω τις Αναφορές μου προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να μην.. «κάψω τον πολιτικό Τζόκερ του Μαξίμου….».

Πως γνώριζαν για αυτές εφόσον ήταν σχετικά του Εξωδίκου που γνώριζε μόνο ο Υπουργός Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Γιατί κ. Σύμβουλε ενώ ζητήσαμε τις αρχές Οκτωβρίου 2017 να καταθέσουμε από κοινού μήνυση κατά των δυο μεσολαβητών, εφόσον επικαλείσθε ότι δεν ζητήσατε «μίζα» ,τώρα τις 8-5-2018 και κατόπιν καθυστέρησης 7 μηνών υποβάλλετε μήνυση κατά αυτών, και κατά εμού που υπήρξα «θύμα και καταγγέλλων» ; Πιστεύω απόλυτα ότι μετά την δημοσιοποίηση του εκβιασμού για «μίζα», θεωρήσατε αναγκαίο!! να υποβάλλετε ψευδή μήνυση. Θα ακολουθήσει η απάντηση των Νομικών μου Συμβούλων εντός των προσεχών ημερών.  

ΙΩΣΗΦ ΛΙΒΑΝΟΣ