Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι 19χρονος ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται οτι συμμετείχε σε ομάδα ατόμων του Ρουβίκωνα που προκάλεσαν φθορές σε συμβολαιογραφέιο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 7 στο κέντρο της Αθήνας σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος συνελήφθη στα Εξάρχεια από άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας. Πρόκειται για το μέλος του Ρουβίκωνα που τραυματίσθηκε από γυαλιά μέσα στο συμβολαιογραφείο και πίσω του άφησε κηλίδες αίματος ενώ στο παρελθόν έχει ξανασυλληφθεί και σήμερα ανήκε στην ομάδα που με σφυριά προκάλεσαν υλικές ζημιές στο γραφείο. Η ταυτοποίησή του έγινε από το βίντεο που δημοσιοποίησε η οργάνωση.

 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10:00 σε γραφείο που βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 7.

Με ανάρτησή του στο Athens.indymedia, ο Ρουβίκωνας τόνισε πως το πρωί της Παρασκευής έκανε «ντου» σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν είναι περίοδος για μακροσκελείς θεωρητικές αναλύσεις. Όταν χιλιάδες άνθρωποι της τάξης μας απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών είναι η ώρα για δράση.

Όσοι συμμετέχουν σε διαδικασίες εξώσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαικών κατοικιών θα βιώνουνε και την αντίδραση των από τα κάτω. Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών ήδη από τις αρχές των διαδικασιών. Όσο για τον ισχυρισμό τους πως δε συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς να γνωρίζουν στο συγκεκριμένο γραφείο πως δεν ξεγελιόμαστε και είμαστε πάντα βέβαιο για τις κινήσεις και τις δράσεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι στην επίθεση μετείχαν συνολικά επτά άτομα: Οι τρεις έμειναν έξω από το συμβολαιογραφείο στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας, και οι άλλοι τέσσερις εισέβαλαν και προχώρησαν σε βανδαλισμούς με βαριοπούλες.

 Δείτε το βίντεο της επίθεσης