Τον ασκό του Αιόλου στον χώρο της Δικαιοσύνης άνοιξε η παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, ενάμιση μήνα πριν από τη συνταξιοδότησή του. Κι αυτό διότι η κόντρα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, που ξέσπασε για την κατάτμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών σε τρία Πρωτοδικεία στην περιοχή της Αττικής, με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, έχει πάρει χαρακτηριστικά προσωπικής βεντέτας.

Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τον χώρο της Δικαιοσύνης παρατηρούν ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν κρατήσει ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους σε σχέση με το καθαυτό γεγονός του περιεχομένου των καταγγελιών του κ. Σακελλαρίου. Η σχέση Σακελλαρίου-κυβέρνησης, που από τον Δεκέμβριο του 2017 έχει πάρει μορφή αντιπαράθεσης, δεν ήταν πάντα έτσι.

Ο κ. Σακελλαρίου, όταν επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, τέλη Ιουνίου του 2016, συγκέντρωνε την προσδοκία εκείνων που εισηγήθηκαν την τοποθέτησή του ότι ήταν το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερία «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας