Μία σημαντική πρωτοβουλία, ενδεικτικό του πως λειτουργούν στο εμπορικό και -κυρίως- επικοινωνιακό κομμάτι ξένες πολεμικές αεροπορίες με τεράστια ιστορία και αγώνες, όπως η Βασιλική Αεροπορική Δύναμη (RAF) της Βρετανίας, είναι η είδηση που αλιεύσαμε από την επίσιμη σελίδα στο διαδίκτυο του φημισμένου ακροβατικού της σμήνους, των «Red Arrows».

Πιο συγκεκριμένα, και με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των 100 ετών από τη δημιουργία της ενιαίας RAF, στις 1 Απριλίου 1918, διοργανώνεται ένας διαδικτιακός διαγωνισμός για την καλύτερη πρόταση-σχέδιο με το οποίο θα βαφούν τα κράνη πτήσεως των πιλότων του ακροβατικού σμήνους για τη φετινή – επετειακή – περίοδο επιδείξεων στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο, που ξεκινά στο τέλος του μήνα.

Αυτά στη Γηραιά Αλβιώνα, γιατί σε κάποιες άλλες χώρες, κάποιοι διατάζουν τα βαμμένα κράνη των πιλότων που για τον φέροντα αντιπροσωπεύουν πολλά, π.χ. ο ήλιος της Βεργίνας, ο Μυστράς κλπ, να… «καθαριστούν» πάραυτα και να ξαναγίνουν γκρι!

Για την ιστορία οι φημισμένοι Red Arrows συνεχίζουν κανονικώς την εκπαίδευσή τους στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην πάντα φιλόξενη γι’ αυτούς Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Λ.Σ.Μ.