Εμφανώς μεθυσμένος ήταν, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, ο 64χρόνος οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στη Λεωφόρο Κηφισού.
Παρά τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι αν κι είχε πιει κρασί ένιωθε καλά, εντούτοις οι αστυνομικοί περιγράφουν πως «ανέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος» και είχε μάτια «ερυθρά, λαθερά, ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα».


Ειδικότερα, ο πρώτος αστυνομικός κατέθεσε πως «βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος» ενώ ο δεύτερος πως «ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα....».


Από την πλευρά του ο 64χρόνος υποστήριξε προανακριτικά : «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι».


Σύμφωνα με κατάθεση άλλου αστυνομικού κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα : «στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ.

Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος δεν είναι καταχωρημένος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα. Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της Ιεράς οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού  είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.

Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα.»

Εντύπωση προκαλούν και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι περιγράφουν πως ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες.

«Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενω μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες» αναφέρει ο ένας αυτόπτης μάρτυρας ενώ ένας άλλος περιγράφει: «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα ...Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο , το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού.... Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος».


Ο 64χρόνος θα βρεθεί τη Δευτέρα ενώπιον τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε σήμερα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα. Ειδικότερα του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος (κακούργημα), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της παράνομης χρήσης γνήσιου πιστοποιητικού και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δύο ετών από την προηγούμενη παράβαση