Σε ολιγόωρο καθολικό κλείσιμο των πυλών στον σταθμό «Σύνταγμα» προχωρά το απόγευμα της Παρασκευής ο ΟΑΣΑ, συνεχίζοντας -προφανώς με οδηγίες από το αρμόδιο υπουργείο- τις πρωτότυπες προσπάθειες να εφαρμοστεί πλήρως το e-ticket. Σημειώνεται ότι όλες οι ημερομηνίες που δίνονται εδώ και πολλούς μήνες για καθολικό κλείσιμο των πυλών απλά δεν τηρούνται. 

Στην πλέον πρόσφατη εξαγγελία, το κλείσιμο όλων των πυλών στον ΗΣΑΠ (όπου σχεδόν παντού ο κόσμος περνά ελεύθερα) αναμένεται να γίνει στα τέλη Μαΐου.

Την Τετάρτη και για μερικές ώρες έκλεισαν όλες οι πύλες στους σταθμούς «Σεπόλια», «Συγγρού-Φιξ», «Ευαγγελισμός» και «Αμπελόκηποι». Την προηγούμενη φορά που έκλεισαν οι πύλες στον σταθμό «Αμπελόκηποι» προκλήθηκε χάος, καθώς πολλοί αιφνιδιάστηκαν.

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ολιγόωρο καθολικό κλείσιμο πυλών σε τέσσερις σταθμούς, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιοι είναι αυτοί.

Στον ΟΑΣΑ πάντως βλέπουν βελτίωση εσόδων. Τα έσοδα ξεπέρασαν τον Μάρτιο το 17%, έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα (με άνοδο έκλεισε και ο Απρίλιος), ενώ ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών έχει ξεπεράσει τις 700.000.

Στα θετικά το γεγονός ότι ο Οργανισμός έχει «λανσάρει» και νέες υπηρεσίες, όπως την φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας μέσω κινητού και την δυνατότητα χρήσης πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας σε 100 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.