Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Πειραιά καθώς τέσσερις βαρυποινίτες κρατούμενοι αλβανικής καταγωγής απέδρασαν την ώρα που επιβιβάζονταν στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος με προορισμό τα Χανιά.

Οι βαρυποινίτες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν και την ώρα που η κλούβα που τους μετέφερε επιβιβάστηκε μέσα στο πλοίο και ήταν έτοιμοι οι αστυνομικοί τους μεταφέρουν, τέσσερις από τους έντεκα κρατούμενους έτρεξαν προς τον καταπέλτη.

Συγκεκριμένα, οι κρατούμενοι κατάφεραν να βγάλουν τις χειροπέδες και βγαίνοντας από το όχημα έσπρωξαν τους αστυνομικούς και άρχισαν να τρέχουν.

Οι αστυνομικοί φώναζαν στους άνδρες του Λιμενικού «πιάστε τους, πιάστε τους, είναι δραπέτες».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι βαρυποινίτες πέρασαν την ακτή Κονδύλη και μπήκαν στην Θερμοπυλών, σε ένα μικρό δρομάκι με ράγες από τραμ που λειτουργεί πλέον σαν αμαξοστάσιο λεωφορείων. Στη συνεχεια, κατευθύνθηκαν προς τη Δραπετσώνα, όπου λίγο μέτρα πιο πάνω τους περίμενε ένα βανάκι, στο οποίο και επιβιβάστηκαν. 

Να σημειωθεί ότι το όχημα που μετέφερε τους κρατούμενους ανήκε στο Τμήμα Μεταγωγών Χανίων και τους συνόδευαν έξι αστυνομικοί

Οι λιμενικοί που βρίσκονταν στο σημείο έσπευσαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν.

 Πληροφορίες αυτήκοων μαρτύρων επιβεβαιώνουν ότι υπήρξαν και πυροβολισμοί στον αέρα προκειμένου να σταματήσουν τους δραπέτες.

Λίγο αργότερα συνελήφθη και δεύτερος δραπέτης, ωστόσο συνεχίζεται από τις αστυνομικές αρχές ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των υπόλοιπων δύο  κρατουμένων που έχουν αποδράσει.