Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις διοργανώνει στις 11 & 12 Μαΐου το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριό της με θέμα: «Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία: Μια νέα πραγματικότητα – Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο» στα Ιωάννινα στο Epirus Palace Hotel. Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στις 11-12 Μαΐου 2018 και 14 ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του Νέου Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) στις 25 Μαϊου, τα Ιωάννινα γίνονται το επίκεντρο του δικηγορικού κόσμου, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για το νέο Κανονισμό, το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το ρόλο των δικηγόρων σε αυτό, αλλά και για άλλα συναφή ζητήματα. Όπως επισημαίνει και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν. e-Θέμις Δημήτρης Αναστασόπουλος, «ένα νέο τοπίο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων διαμορφώνεται από τις 25 Μαϊου και μετά, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Μας αφορά όλους, όλοι πρέπει να ενημερωθούμε».

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθες: EU General Data Protection Regulation (GDPR), Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO), Ευθύνες, Δυνατότητες και Υποχρεώσεις των Δικηγόρων, Διαδίκτυο, Ηλεκτρονικό Έγκλημα, ΜΜΕ & Δίκαιο Ορισμένοι από τους διακεκριμένους ομιλητές είναι οι εξής: Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Ταξίαρχος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γεώργιος Μπατζαλέξης, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Επίτιμος Αρεοπαγίτης, Λεωνίδας Κοτσαλής, Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως τακτικό Μέλος της Α.Π.Δ.Π.Χ., Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Καθηγητής Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος της Α.Π.Δ.Π.Χ., τέως αν.Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπλ. Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτριος Γκύζης, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, τ. επόπτης ΔΙ.Δ.Η.Ε. και ο Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς του συνεδρίου είναι: το ΔΠΜΣ «Δίκαιο & Πληροφορική» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Ένωση Σηματούχων Εταιρειών και το ΠΜΣ «Οικονομικά και Δίκαιο των Επιχειρήσεων» του ΤΕΙ Α.Μ.Θ. καθώς και το ΚΕΔΙΒΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.