Στο Αμερικανικό Νοσοκομείο Κωνσταντινούπολης εισήχθη ο Οικονουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το απόγευμα της Κυριακής επειδή αισθάνθηκε έντονη ζάλη.

Ο κ.κ Βαρθολομαίος παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και, αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, πήρε χθες το απόγευμα εξιτήριο. Ο Πατριάρχης βρίσκεται στην οικεία του ενώ οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υπερκόπωση. Οι γιατροί συνέστησαν στον Πατριάρχη ξεκούραση και ενημέρωσαν ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την υγεία του.

Το ιστορικό

Το πρωί της Κυριακής, ο Πατριάρχης ξύπνησε και αισθάνθηκε μία ζάλη, στην οποία αρχικά δεν έδωσε πολλή σημασία και η οποία εντάθηκε καθώς ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Φανάρι για την Θεία Λειτουργία και την χειροτονία θεολόγου που θα ενταχθεί και θα υπηρετήσει στην Πατριαρχική Αυλή.

Ο κ.κ Βαρθολομαίος ακύρωσε και την επίσκεψή του στη Σμύρνη για 6, 7 και 8 Μαΐου όπου θα μετέβαινε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.
Στο αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», τον αντικατέστησε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Βελγίου κ. Αθηναγόρας, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια επεισόδια είχε ο Πατριάρχης και στο παρελθόν, ιδιαίτερα όταν κουράζεται υπερβολικά.