Καταστροφές προκλήθηκαν σε Λευκάδα και Ηλεία εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν το απόγευμα τη Δυτική Ελλάδα.

Τα χωριά Στρέφι, Καρούτες και Λαντζόι πνίγηκαν στο νερό ενώ, σύμφωνα με το ilialive.gr, εξαφανίστηκαν καλλιέργειες και ζώα παρασύρθηκαν από τα νερά του Ενιππέα.

Το χωριό Βασιλική, στη Λευκάδα, βρέθηκε απροστάτευτο από την κακοκαιρία. Η δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν σπίτια και ξενοδοχεία που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Σπίτια, επιχειρήσεις, η Αστυνομία αλλά και το Κέντρο Υγείας πλημμύρισαν ενώ εκκενώθηκε ξενοδοχείο και οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλα ασφαλή σημεία. Χρειάστηκε να σπάσουν τοίχους και πεζούλια για να φύγουν τα νερά προς τη θάλασσα.

Μάλιστα, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για κλειστές μπούκες απορροής υδάτων αλλά και για στένεμα λόγω έργων των σημείων απορροής. Επί τόπου βρέθηκαν και επιχείρησαν 5 πυροσβεστικά οχήματα και 4 περιπολικά της Αστυνομίας καθώς και τσάπες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα τα σχολειά παρέμειναν κλειστά. Όπως ειδοποίησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πάνος Γαζής: «Το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής, όπως και το Νηπιαγωγείο Βασιλικής την Τρίτη 8 Μαΐου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ζημιές από τις πλημμύρες στα σχολικά αυτά κτίρια. Προβλήματα αρκετά δημιουργήθηκαν στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις της Βασιλικής και θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι επικινδυνότητες για την ασφάλεια των μαθητών».

Αξίζει να αναφερθεί πως μικρότερης έντασης και έκτασης προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλα χωριά της νότιας Λευκάδας.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το aromalefkadas.gr από τη Λευκάδα: