Αρχίζει σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων, για την περίοδο 2018 - 2019. Η πρώτη αυτή διαδικασία αφορά παιδιά που ήδη φιλοξενούνται καθώς και τα αδέλφια τους, που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων (www.dbda.gr), έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου ενώ τα δικαιολογητικά παραδίδονται στον παιδικό σταθμό φιλοξενίας τους. Καταληκτική ημερομηνία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών στους παιδικούς σταθμούς είναι η Παρασκευή 18 Μαΐου.

Όπως έχει ανακοινώσει επίσης ο δήμος Αθηναίων, την επόμενη Δευτέρα 14 Μαΐου θα αρχίσει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Δ.Β.Α. του δήμου (www.dbda.gr) για εγγραφές παιδιών που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 31 Μαΐου, ενώ καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 1η Ιουνίου, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρίας ταχυμεταφοράς (courrier).

Τα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ταχυδρομικά ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courrier) στη διεύθυνση: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων & Παρακολούθησης εγγραφών, Ρόδου 181 & Σερήνου, Αθήνα 10443.

Όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων, Πόπη Γιαννοπούλου, «στους παιδικούς σταθμούς γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο». Η ίδια διευκρινίζει ότι «γα περιπτώσεις γονέων οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του παιδιού τους, μπορούν να απευθύνονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Δ.Β.Α., Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων & Παρακολούθησης εγγραφών, Ρόδου 181 & Σερήνου, Σεπόλια, 4ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες και από 08.00 έως 15.00, κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων εγγραφής παιδιών».