Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η βουλευτής της ΝΔ, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, αυτήν την Κυριακή στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος στο Π. Φάληρο παρουσιάζεται το πρόγραμμα για την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος «Σερφάρω Ασφαλώς» και πραγματοποιουνται παράλληλα τα εγκαίνια μιας πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης γελοιογραφίας από τους δημιουργούς Μιχάλη Κουντούρη και Angel Boligan.

"Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρετε τα παιδιά σας και να κατεβείτε για μια εποικοδομητική βόλτα στον όμορφο χώρο του Φλοίσβου και να μάθουμε μαζί - μέσα από έναν διασκεδαστικό τρόπο - για τις νέες τεχνολογίες και ένα θαυμαστό ψηφιακό μέλλον, με άπειρες προοπτικές, δυνατότητες, ευκαιρίες, αλλά και πιθανούς κινδύνους", όπως αναφέρει η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Το πρόγραμμα οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και την Educartoon, με την υποστήριξη της Cosmote και υπό την αιγίδα του Πολιτιστικά Δήμου Παλαιού Φαλήρου και έχει σκοπό να βοηθήσει γονείς, μαθητές και δασκάλους να κατανοήσουν την καινοτομία, τις ευκαιρίες αλλά και την πολυπλοκότητα της ψηφιακής εποχής και να διαχειρίζονται δημιουργικά την ψηφιακή τους παρουσία.

Ταυτόχρονα, να ενημερώσει τους νέους για τα ψηφιακά δικαιώματά τους και για θέματα που αφορούν στην προστασία τους στο διαδίκτυο, όπως ο κυβερνοεθισμός (cyberaddiction), ο κυβερνοεκφοβισμός (cyberbullying), η αποπλάνηση ανηλίκου (grooming).