Συγκίνηση και σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης ο θάνατος του γνωστού αναισθησιολόγου Γιώργου Καραντινού, ο οποίος έχασε ζωή μετά από τραγικό δυστύχημα στο Άγιο Όρος.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα την Τρίτη,  όταν ο εκλιπών και ομάδα φιλικών του ατόμων κατευθύνονταν σύμφωνα με μαρτυρίες από τη Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου είχαν διανυκτερεύσει, προς τη Μονή του Οσίου Γρηγορίου, στο Άγιο Όρος.

Ο Γιώργος Καραντινός εκτός από επιτυχημένος γιατρός είχε ασχοληθεί και με τα κοινά, καθώς ήταν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλειο, Ανοιχτοί Ορίζοντες» με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη.

Σύμφωνα με cretalive.gr, o 65 ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του, το τελευταίο διάστημα, ο αναισθησιολόγος είχε οριστεί υπεύθυνος των χειρουργείων του νοσοκομείου κι έτρεχε με ιδιαίτερο ζήλο για να κλείσει «τρύπες» και κενά.

Τραγική ειρωνεία;

Λίγες μέρες πριν φύγει για το προσκυνηματικό ταξίδι του στο Άγιο Όρος, είχε ετοιμάσει τον νέο κανονισμό λειτουργίας των χειρουργείων με προτάσεις για βελτιώσεις και το "άνοιγμα" νέων χειρουργικών κρεβατιών.

Σήμερα ο νέος κανονισμός πήρε το «πράσινο φως» από τη διοίκηση του νοσοκομείου για να περάσει προς έγκριση από το ΔΣ του νοσηλευτικού κι αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο ενυπόγραφο κείμενο του γιατρού, μια παρακαταθήκη τρόπον τινά, του Καραντινού σε ένα νοσοκομείο που το ένοιωθε σαν δεύτερο σπίτι του!