Δύο Σύρους, ηλικίας 17 και 38 ετών, συνέλαβε στις Αφίδνες και τα Σεπόλια ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία προς την Ελλάδα η αστυνομία του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ομοεθνείς, συνεργοί τους ενώ, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν πρωταρχικό ρόλο στη διοργάνωση της μεταφοράς. Αποτελούν δε, μέλη σπείρας που προωθούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας όφελος 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Μάλιστα, οι διακινητές προωθούσαν μέσω Έβρου τους μετανάστες ενώ, στη συνέχεια, ένα από τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβανε την μεταφορά τους μέχρι την Αθήνα.

Για τη μεταφορά τους χρησιμοποιήθηκε ειδικά διαμορφωμένο πολυμορφικό σχήμα ενώ άλλο μέλος, συνήθως με χρήση ενοικιασμένου αυτοκινήτου, προπορευόταν του δρομολογίου για να ενημερώνει αναφορικά με τα αστυνομικά μπλόκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν κρυμμένα 10 άτομα από το Μπαγκλαντές, που συνελήφθησαν προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής στη χώρα τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.