Στην Εσθονία θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην προαναφερθείσα Βαλτική χώρα, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Εσθονού ομολόγου του Στρατηγού Riho Terras.

Κατά την παραμονή του στην Εσθονία, ο Έλληνας Αρχηγός θα παρακολουθήσει και τη μεγαλύτερη άσκηση κυβερνοαμύνης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται εκεί, όπου βρίσκεται και το σχετικό Κέντρο κυβερνοαμύνης της Συμμαχίας, όπου η Ελλάδα εκπροσωπείται με ένα αξιωματικό μονίμως τοποθετημένο και υπηρετούντα εκεί. Αναφορικώς με την άσκηση και για το σκοπό αυτής ήδη λειτουργεί στο ΓΕΕΘΑ ειδικό “cell” στελεχωμένο με ειδικό προσωπικό στην κυβερνοάμυνα από όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες, προτού ταξιδέψει για την Εσθονία, ο Ναύαρχος Ε.Αποστολάκης, εκπροσωπώντας τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, παρέστη στην καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των πεσόντων του σώματος των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών του Α΄ΠΠ (Australian and New Zealand Army Corps – ANZAC), στο κοινοπολιτειακό στρατιωτικό νεκροταφείο στον Άλιμο, όπου και κατέθεσε δάφνινο στέφανο.

Λ.Σ.Μ.