Ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, τα χέρια και το στήθος, με αποτέλεσσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Με απόλυτη μυστικότητα διερευνά η αστυνομία τη βίαιη επίθεση σε βάρος ενός ηλικιωμένου κτηνοτρόφου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα στην ευρύτερη περιοχή του Καστελλίου από έναν αλλοδαπό βοσκό, όταν του έκανε παρατήρηση επειδή εγκατέστησε εκατοντάδες πρόβατα στο χωράφι του.

Ο άτυχος 87χρονος είχε πάει τα δικά του ζώα για βοσκή στο ιδιόκτητο χωράφι του στην περιοχή Νταμάρι έξω από την κοινότητα του Νιπιδιτού, όταν εμφανίστηκε ο νεαρός Πακιστανός που εργαζόταν στο ποιμνιοστάσιο ενός άλλου κτηνοτρόφου από το Γεράκι και έβαλε με το «έτσι θέλω» το κοπάδι του να βοσκήσει. Όταν ο ηλικιωμένος τόλμησε να του ζητήσει να πάρει το κοπάδι, ο αλλοδαπός άρχισε να τον χτυπά άγρια με μια κάτσουνα, τη γνωστή ποιμαντική ράβδο της Κρήτης.

Ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι τα χέρια και το στήθος με αποτέλεσσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Όταν συνήλθε και αναζήτησε βοήθεια, ο Πακιστανός δράστης και το κοπάδι είχαν εξαφανιστεί.

Για το περιστατικό, που έγινε πριν από λίγες μέρες, η οικογένεια του 87χρονου έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου που περιλαμβάνει και τον κτηνοτρόφο από το Γεράκι, για τον οποίο αναφέρει ότι δεν ενδιαφέρθηκε καν για την κατάσταση της υγείας του άτυχου ηλικιωμένου.