Ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με πανευρωπαϊκό ορίζοντα, διοργανώνεται από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ενδεικτικό και αυτό του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων από αυτήν σπουδών στους μαθητές της.
Πιο συγκεκριμένα, αυτήν την περίοδο, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θαλάσσιας Ασφάλειας της ΕΕ (“Maritime Security Common Module”), με τη συμμετοχή σε αυτό καθηγητών από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης, καθώς και υπηρεσίες της ΕΕ.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, το πρόγραμμα αυτό θα παρακολουθήσουν, μαθητές στρατιωτικών σχολών της Βρετανίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων με αντίστοιχη κατεύθυνση, όπως επίσης και σπουδαστές τόσο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, όσο και της Σχολής Ικάρων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται την Παρασκευή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Military Erasmus”, και τελεί υπό την αιγίδα του «Ευρωπαϊκού Κολεγίου Άμυνας και Ασφάλειας» (ESDC).