Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν στους δυο συλληφθέντες χθές στα επεισόδια στο Αγαλμα του Τρούμαν, οι διαδηλωτές του ΚΚΕ που έχουν συγκεντρωθεί εξω απο την αίθουσα του Αυτοφώρου.

Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του Κομμουνιστικού Κόμματος αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς που τους συνοδεύουν και άρχισαν να φωνάζουν «αφήστε τους ελεύθερους»

Ένταση σημειώθηκε γενικότερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο χθεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για «όργιο καταστολής» από πλευράς των Αρχών, με τη συμπαράστασή τους στους δύο νεαρούς συλληφθέντες να εκφράζουν (εκτός του ΠΑΜΕ) η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, πολλά εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, και δεκάδες άλλοι φορείς. Το σύνθημα που κυριαρχεί έξω από την Ευελπίδων είναι: «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον «αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και υπογραμμίζει με ανακοίνωση του ότι: «Η κυβέρνηση αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες».

Υπενθυμίζεται πως εκτός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο το απόγευμα στις 19:00 στο Σύνταγμα.