Με τον πατέρα του ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση στις φυλακές Αδριανούπολης επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζήτησε από τπατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς, ενώ τον διαβεβαίωσε, ότι η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής οι γονείς των δύο στρατιωτικών τους επισκέφθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης, όπου κρατούνται για 36 ημέρες. 

Οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη έφτασαν στις φυλακές περίπου στη 13.00, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, στους γονείς των δύο παιδιών επετράπη αυτή τη φορά να δουν τα παιδιά τους χωρίς να παρεμβάλλεται το γυάλινο διαχωριστικό, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει προωθήσει πλέγμα συμβολικών δράσεων για τους δυο στρατιωτικούς με το σύνθημα «Είστε μαζί μας» που αναγράφεται σε λέσχες και σε κυλικεία των σχηματισμών και των μονάδων.

Τσίπρας: «Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» αναφέρει σε μήνυμά του και σε προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, με δήλωσή του , απευθυνόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς -τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.

O Πρωθυπουργός στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Σήμερα, τα δύο παιδιά επισκέφθηκαν οι γονείς τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε άλλωστε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κουβέλη με τους γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Κικίλιας: Κουράγιο και δύναμη στους δύο στρατιωτικούς

O τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας εύχεται κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης και στις οικογένειές τους.

«Μεγάλη Παρασκευή και οι δύο στρατιωτικοί μας φυλακισμένοι των Τούρκων στην Ανδριανούπολη για 36η μέρα. Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους» έγραψε σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ο Βασίλης Κικίλιας.

Η συγκινητική ευχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τους 2 στρατιωτικούς

«Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές», ευχήθηκε από την Αλεξάνδρεια ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατά την Ακολουθία των παθών στον κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Και προσέθεσε: «Κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους».

Κατά τη συγκινητική τελετή, που παρακολούθησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων και πολλοί πάροικοι, ο προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου κατέληξε: «Ο Εσταυρωμένος Χριστός να είναι πάντα κοντά σας, στο δρόμο σας, στην παροικία μας, στο Γενικό μας Προξενείο, στην Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, σε όλα τα σωματεία και τους Οργανισμούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Είστε μαζί μας» για τους δυο στρατιωτικούς αναλαμβάνοντας μια σειρά συμβολικών δράσεων. Το σύνθημα θα υπάρχει παντού, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, ενώ θα δημιουργηθεί και σποτάκι.